Skip to content

Artkkelin kirjoittaja: Sonja Baer 4.9.2015

Viraalivahti kommunikaatiokeskuksiin

Sosiaalisen median kasvanut merkitys ei varmasti keltään ole mennyt ohi. Lienee siis turha käydä alustukseksi läpi somen merkitystä nykyaikaiselle liiketoiminnalle. Kasvun myötä on syntynyt useita kokonaan uusia liiketoiminnan aloja. Nykyään ei ole ollenkaan tavatonta, että yrityksen sosiaalisen median kanavien operoinnin hoitaa ulkopuolinen taho, eli yritys joka on erikoistunut nimenomaan some-kanavien ja yhteisöjen ylläpitoon ja kasvattamiseen. Ns. Community managementtia tarjoavat yritykset tietysti tarvitsevat liiketoimissaan myös uusia työkaluja työntekoa helpottamaan. Tällaiseen tarpeeseen yritykset ovat rakentaneet itselleen eräänlaisia kommunikaatiokeskuksia, engagement centereitä, eli tiloja joissa useiden brändien monien some-kanavien hallinnointi on tehty mahdollisimman helpoksi. Näistä tiloista eri yritykset käyttävät erilaisia nimiä kuten engagement center, war room, komentokeskus ym. Hyvä esimerkki tällaisesta tilasta on Dinglen Engagement Center.

Viraalivahti on Futusomen työkalu, joka valvoo sosiaalista mediaa ja nostaa ilmiöiksi nousevia some-viestejä käyttäjän näkyville. Se mitä ampparit.com tekee uutisotsikoille, Viraalivahti tekee sosiaaliselle medialle. Sillä erotuksella, että Viraalivahtiin nousee ainoastaan kiinnostavat ja suositut sisällöt. Yksi feedi, joka pitää sisällään ilmiöt kaikista suomalaisista sosiaalisen median kanavista. Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, keskustelufoorumit ja verkkouutisten kommenttiosiot, kaikki tämä on Viraalivahdin valvonnassa 24h vuorokaudessa.

Viraalivahti kommunikaatiokeskuksiin

Viraalivahti on oiva työkalu kenelle tahansa joka haluaa pysyä kartalla sosiaalisen median ilmiöistä. Se on myös työkalu joka tarjoaa loistavan yleisnäkymän sosiaalisen median ajankohtaisiin aiheisiin esimerkiksi yrityksen kommunikaatiokeskuksessa. Mikä siis olisi sopivampi paikka palvelulle kun yrityksen kommunikaatiokeskuksessa jatkuvasti näkyvillä? Selkeän yleisnäkymän avulla työntekijän on helppo hyödyntää Viraalivahtia. Palvelun avulla saa hyvän yleiskäsityksen sosiaalisen median suosituista aiheista ja keskusteluista. Se myös tarjoaa itsessään jaettavaa sisältöä hyödynnettäväksi erilaisissa kanavissa.

Viraalivahdin hyödyntäminen markkinoinnissa

Tilaa käyttöoikeus Viraalivahtiin meiltä nyt ja pääset kiinni sosiaaliseen mediaan ennennäkemättömällä tavalla. Lisätietoja palvelusta TÄÄLTÄViraalivahdin avulla on myös mahdollista ajankohtaistaa markkinointia. Nykyaikainen ketterä organisaatio voi luoda erittäin ajankohtaisia pieniä kampanjoita puhuttavien aiheiden ympärille hyödyntäen esimerkiksi Google adWordsia tai luomalla kampanjan suoraan omiin kanavoihinsa. Tuloksena kampanjat joiden kiinnostavuus yleisön silmissä on iso, koska aiheista joka tapauksessa jo käydään laajaa keskustelua.

Datamania