Skip to content

Dataa
vakuutusyhtiöille

Verkon myynti-ilmoitukset ja sosiaalinen media ovat hyödyllisiä tietolähteitä vakuutusyhtiöille. Esimerkiksi tieto auton aiemmasta myyntihinnasta ja kunnosta auttaa korvauspäätöstä tehtäessä.

Muun verkkodatan tavoin myös myynti-ilmoitukset ovat ikävästi levällään ja relevantin tiedon löytäminen on työlästä. Google auttaa joskus, myynti-ilmoitusten tapauksessa useinmiten ei. Yksittäisten myyntisivustojen kahlaaminen vie aikaa ja johtaa harvoin toivottuun tulokseen eli tiedon löytämiseen.

Futusome Vakava on työkalu korvauskäsittelijälle, ajoneuvotarkastajalle ja tutkijalle. Keräämme myynti-ilmoitukset kattavasti yhteen paikkaan, helposti ja nopeasti haettavaksi.

Kattava ja laadukas

Kattavat ja tarkat tiedot ajoneuvojen ja tavaroiden myyntihistoriasta löytyvät yhdestä paikasta.

Helppokäyttöinen ja nopea

Helppokäyttöinen hakukoneemme taipuu ajoneuvotarkastajan, vahinkokäsittelijän ja vakuutustutkijan päivittäiseen käyttöön.

Integraatio korvausjärjestelmiin

APImme kautta myynti-ilmoitusdata integroituu korvausautomatiikkaan ja petosanalytiikkaan.

Verkkodata ajoneuvotarkastuksessa, vahinkokäsittelyssä ja tutkinnassa

Kuluttajat ja yritykset myyvät verkon myyntisivustoilla käytettyjä autoja, elektroniikkaa ja muuta tavaraa. Myynti-ilmoitukset sisältävät tietoa muun muassa tuotteiden kunnosta ja hinnoista. Kyseiset kunto- ja hintatiedot ovat hyödyllisiä myös vakuutusyhtiölle, mikäli samaan esineeseen liittyvä vakuutuskorvaus tulee myöhemmin vakuutusyhtiön maksettavaksi vaurioitumisen, varkauden tai muun vahingon takia.

Me Futusomella keräämme verkosta myynti-ilmoituksia ja sosiaalisen median viestejä, ja tarjoamme vakuutusyhtiöille hakukoneen joilla korvausanomuksiin liittyvää lisätietoa voi hakea. Vakava-hakukoneemme ja datamme avulla vakuutusyhtiöt tekevät nopeasti entistä laadukkaampia korvauspäätöksiä.

Konkreettisia esimerkkejä myynti-ilmoitusdatan hyödyntämisestä korvausprosessin eri vaiheissa:

  • Ajoneuvotarkastus. Ajoneuvotarkastaja voi auton aiemman myynti-ilmoituksen hintapyynnön ja kunnon pohjalta nopeasti arvioida kolariauton käyvän arvon ajalta ennen kolaria.
  • Vakuutustutkinta. Vakuutusetsivä voi löytää myynti-ilmoituksista lisätietoja tapauksiin, joissa epäillään petosta. Varastetuksi ilmoitettu puhelin on esimerkiksi voitu vahinkoilmoituksesta poiketen myydä verkossa.
  • Automaatio. Automaattisen vakuutuskäsittelyn lisääntyessä on tärkeätä tunnistaa ne vahinkoilmoitukset, jotka vaativat manuaalista käsittelyä. Myynti-ilmoitusdata auttaa osaltaan tunnistamaan näitä tapauksia, esimerkiksi poimimalla suuresta vahinkoilmoitusten joukosta ne joiden korvaushinta poikkeaa merkittävästi käyvästä arvosta.

 

FrissTieto

 

Simo Valling

Vakuutusyhtiöapuri

simo@futusome.com

+358 50 381 8829

Lue miten verkkodata auttaa vakuutusasiakkaitamme

Datamania