Skip to content

Artkkelin kirjoittaja: Sonja Baer 24.11.2016

Some muuttaa jo maailmaa, muuttaako se sinun toimintaasi?

Jos someseurantasi on mediaseurannan ohessa, onneksi olkoon, saat todennäköisesti paljon meiliä! Seuraatte omaa brändiä, paria tuotetta ja kyllä, viestejä virtaa. Tehdäänkö tiedolla mitään käytännössä? Jos vastaus on ei, seuraaminenkin on turhaa. Tämä pätee tasan mediaseurantaankin.

Toimitetussa mediassa ja somessa on silti oleellinen, perustavaa laatua oleva ero: somesta puuttuu filtteröinti, niin hyvässä kuin pahassa. Somessa sisällön ja lukijan välissä ei keskimäärin ole mediaa/firmaa/järjestöä, joka paketoisi ihmisten viestit. Ei ainakaan samassa mittakaavassa kuin toimitetussa mediassa. Mutta jokuhan somessakin vaikuttaa!

Ja some vaikuttaa elämäämme ja yhteiskuntaamme, halusimme tai emme. 22.11.2016 Hesari:

”Demokratiamme muoto on edustuksellinen. Silti kansalaisten keskustelu sosiaalisessa mediassa ohjaa keskustelunaiheita, poliittista päätöksentekoa ja äänestyspäätöksiä tavalla, jota olisi ollut vaikea muutama vuosi sitten edes kuvitella”, Rydenfelt sanoo.

Somen sisältöä pitää haravoida isolla verkolla, ei vain yksittäisiä viestejä poimien.

Mitä teidän some sisältää?

Turhan hosumisen välttämiseksi, ensin pitää tutkia, missä somen kanavassa teille relevantti keskustelu käydään ja pääsetkö kaikkiin somen kanaviin kiinni. Some ei todellakaan ole pelkkä Twitter + FB, jos haluat tavoittaa kansan syvät rivit. Vähän käyttäjälukuja suomalaisista internetissä: Twitter 24% , Insta 29%, keskustelupalstat 46 %. (Facebookin lukua en tähän nosta sen käytön yksityisen luonteen vuoksi). Ole siis siinä kanavassa, jossa teille tärkeät asiakkaat ja vaikuttajat ovat. Jos et tiedä mikä kanava se on, aloita sen tutkimisesta.

Miten mediaseuranta ja someseuranta eroavat toisistaan?

Mediaseuranta on tehokas työkalu viestinnän mittaamiseen, joka keskittyy seuraamaan sekä printtiä että verkkoa.

Somen hyödyntäminen on erilaista. Siellä on ihmisiä ongelmineen ja iloineen, he kertovat mitä tekevät, mistä tykkäävät, mikä meni pieleen. Näihin keskusteluihin voi mennä mukaan, auttaa, ohjata, tutkia. Ja koska sisältöjä ja kanavia on paljon, datasta voi löytää erilaisia lainalaisuuksia: voit tutkia ajalle tai kanavalle ominaisia ilmiöitä, toimialan muutoksia, someraivon kaavaa, keskustelujen volyymin muutoksia verrattuna esim. vuoden takaiseen tilanteeseen.

Miten hyödynnän käytännössä somen sisältöjä?

Somea kannattaa käyttää hyödyksi monin eri tavoin, ei vain sammuttelemalla tulipaloja.

Jos et näe somesi historiaa, on vaikea päätellä kuka keskustelua vie. Tunnistamalla alasi vaikuttajat, voit myös vaikuttaa heihin, osallistua erityisesti heidän keskusteluihinsa, kenties auttaa tai vaikka tavata livenä. Kriisin sattuessa voit ottaa luurin käteen ja kysyä, mistä moinen tieto, jos se on täysin perätön. Siinä tilanteessa on varmasti hyötyä tietää somessa toimivat vaikuttajat ja heidän motiivinsa, eikä vasta alkaa tutustua heihin.

Somessa toimialan tutkiminen vastaa markkinatutkimuksen tekoa uudesta näkövinkkelistä. Mistä alalla puhutaan? Mikä kilpailijalla on paremmin?  Somessa tietoa on kuin tarjottimella: mistä asiakkaat tykkäävät, mitä suosittelevat, mikä meni pieleen, miten muut sen tekevät. Pienellä pöyhimisellä saat hetkessä reaaliaikaista kuluttajatietoa. Somen historian avulla voit peilata myös muutosta ihmisten käyttäytymisessä tai toimialassa.

Auta asiakasta. Ratkaise pulmia, ohjaa eteenpäin, anna vinkkejä. Ole paikalla vähintääkin omissa somen kanavissasi. Palautteiden perustella voit toteuttaa muutoksia itse tuotteseen tai palveluun. Aspalaiset voivat auttaa asiakkaita laajemminkin, jolloin seurannassa ei ole vain omat sometilit. Tästä mainiona esimerkkinä @SoneraPartio, joka ottaa osaa matkapuhelimiin ja laajakaistaan liittyviin keskusteluihin.

Tee analyysi omista somekanavista: missä keskusteluja käydään, kuka käy, miten työntekijälähettiläät näkyvät ja mihin asioihin keskustelut liittyvät. Onko vinkeistänne apua asiakkaille? Vähentääkö tekemänne sisällöt asiakaspalvelun tarvetta? Saatteko uusia asiakkaita? Vertaa muutoksia ja paranna toimintaasi. Data helpottaa suunnan valitsemisessa.

Viestinnässä et voi saada sisällöntuotannon ideointiin ajankohtaisempaa aihegeneraattoria, kuin some. Näet haluamastasi aiheesta hetkessä volyymit ja siihen liittyvät sanapilvet. Voit helposti lukaista yksittäisiä viestejä, tutkia trendiä pitkältä tai lyhyemmältä ajalta. Oman julkaisun jälkeen syntyneisiin keskusteluihin kannattaa osallistua ja seurata muutoksia.

”Some on erityislaatuinen media ja sen ominaisuuksia ja mahdollisuuksia kannattaa hyödyntää.”

Miten toteutan nämä kaikki?

Työkaluja somen työstämiseen on lukuisia: kaikki kanavien omat työkalut, Google Analytics, Rival IQ, SomeTutkija, Brand24. Jos olet nimenomaan kiinnostunut suomalaisesta some-sisällöstä, sen tutkiminen onnistuu Futusomen työkaluilla.

ps. Oli muuten aika helppo katsoa hyggeilyn elämää SomeTutkijalla ja kuka siellä oli aktiivisena. Että terveisiä vaan Uusi kuun Emilialle 😉

Datamania