Skip to content

Artkkelin kirjoittaja: Sonja Baer 8.8.2017

Miten hyödynnät sosiaalisen median historiaa?

Futusome on kerännyt kaikki avoimet suomalaiset sosiaalisen median keskustelut jo vuodesta 2015 lähtien. Me emme jemmaile näitä keskusteluja ja siksi kaikilla asiakkaillamme on jatkuvasti käytössään koko historiadata! Joka päivä haaviimme päätyy liki puoli miljoonaa uutta somepostausta. Ajankohtainen somesisältö on usein kiinnostavinta, mutta mitä voimme oppia kuukausia tai vuosia sitten käydystä keskustelusta?

Mikä sisältö toimi, mitä linkkejä jaettiin eniten?

Haluatko tutkia ja verrata miten tuotteen tai palvelun lanseeraus otettiin vastaan pari vuotta sitten? Voidaanko siitä oppia jotain? Eikä tämä rajoitu tietenkään vain yrityksen omaan tekemiseen. Mitä naapurin kioskissa on tapahtunut ja mitä keskustelua se on aiheuttanut? Brändien ja tuotteiden lisäksi voidaan samaa temppua käyttää muuhunkin. Onko ollut tapahtumia tai ilmiöitä, joita on syytä tarkastella? Näiden keskusteluiden kiinni saamiseksi Futusome tarjoaa SomeTutkija-työkalua, joka toimii sosiaalisen median supergooglena.

Vertailuanalyysillä tukea päätöksiin

Ajankohtaisten keskustelujen seuraaminen on monille kiinnostavaa, ja siihen löytyy monia hyviä mediaseurantatyökaluja. Nillä pääsetkin mainiosti päivittäisiin aiheisiin kiinni. Mutta jos haluat tutkia aihettasi syvemmin tai et muistanut päivittää kampanjaasi seurantaan? Google taas antaa sinulle yhden loistavan osuman aiheeseen liittyen, mutta ei kokonaiskuvaa saati dataa käyttöösi. Hyödyntämällä Futusomen historiallista somedataa, löydät hetkessä kaikki keskustelut, koska tallennamme kattavan otoksen kaikista somekanavissa käydystä keskustelusta. Historian avulla voit tehdä parempaa vuosisuunnittelua tai ajoittaa vaikka mainosmyynnin paremmin.

Vahvista myyntiä paremmalla asiakasymmärryksellä

Adjektiivisanapilvi #äläkerromartille kampanjaan liittyen.

Vilkaisemalla somen koostetietoja SomeTutkijassa, on helppo päästä perille potentiaalisen asiakasyrityksen keskustelusta, volyymistä ja vaikuttajista yli

kahden vuoden ajalta. Tulosten ja datan avulla pystyt tekemään parempia tarjouksia ja on helpompi perustella dataan pohjautuen asiakkaalle, miksi he tarvitsevat teidän yritystänne kumppaniksi. Vaikka suomalaiset ovatkin rehellistä kansaa, uskovat asiakkaat ennemmin dataa kuin myyjää. Tähän pätee vanha Futusomelainen sananlasku ”Data don’t lie”.

Esimerkki: Presidentti Martti Ahtisaaren syntymäpäivän kunniaksi järjestettiin kampanja, jonka tarkoituksena oli kerätä varoja Ahtisaaren perustamalle CMI-järjestölle. ”Äläkerromartille” -kampanja levisi lähinä twitterissä ja sai aikaan suuren määrän keskustelua.

Hakemalla SomeTutkijasta kampanjan häshtägeillä #äläkerromartille ja #donttellmartti löytyi toistatuhatta tulosta, joista suurin osa oli twitterissä. Tulosten kiinnostavin anti oli viesteissä käytetyt adjektiivit. Käytetyimmistä adjektiiveistä on helppo muodostaa sanapilvi, jonka avulla voit tutkija keskustelun sentimenttiä.

Ymmärrä asiakasta

Sosiaalinen media on ihmisten megafoni. Siitä mistä puhutaan kotisohvalla, bussissa ja toreilla, puhutaan myös somessa. Meillä on usein paljon ajatuksia ja sanottavaa, ja some on helppo kanava ihmisille purkaa niitä. Oli ne sitten positiivisia tai negatiivisia. SomeTutkijalla pääset uudenlaiseen kansallisarkistoon. Sinne on koottu ihmisten ilot ja surut, tapahtumat ja ajatukset viimeisten vuosien ajalta. Hyödyntämällä tätä keskustelua voidaan löytää piilossa olevia ilmiöitä, ideoita tai ongelmia, joiden avulla yritykset voi ymmärtää asiakastaan paremmin.

Kaikkea ymmärrystä ei voi niellä samalla, joten on tärkeä aloittaa isosta kuvasta ja zoomailla kohti havaittuja yksityiskohtia. Some-data onkin yhdenlainen Da Vinci -koodi, jota eri toimijat yrittävät ratkoa omasta näkökulmasta. Koodin ratkaisu on jokaisen omissa käsissä, mutta me Futusomella teemme siitä mahdollisimman helppoa SomeTutkijan avulla.

Älä hölmöile yksin! Ota yhteyttä, niin autamme sinuakin hyödyntämään some-dataa!

Lue miten verkkodataa voi hyödyntää

Lue tuotteistamme

Datamania