Skip to content

Artkkelin kirjoittaja: Sonja Baer 12.6.2018

Datasta tiedoksi – Futusomen infograafit. Uusin: muovi!

Futusomen infograafeissa tutkitaan dataa ajankohtaisista aiheista. Kattavan sosiaalisen median datalla saadaan ymmärrystä liki mistä tahansa yhteiskunnan trendeistä, keskustelut heijastuvat someen. Vaikka jokainen suomalainen ei ole suomalainen ei ole Twitterissä tai Facebookissa, keskustelupalstat ja blogit tasottavat tilannetta. Futusomen sosiaalisen median data sisältää kattavasti somen kanavat: Twitter, Facebookin avoimen sivut, keskustelupalstat, blogit, uutissivujen kommentit, Instagram, Pinterest, YouTube.

Sisällöistä hakeminen on helppoa Futusomen hakutyökalulla, koska hakukone osaa suomea: se taivuttaa suomen kielen sanat ja rakentaa sisällöstä relevantteja sanapilviä ja trendejä yli kolmen vuoden historiadatasta automaattisesti. Lue lisää datan hyödyntämisestä liiketoiminnassa tai ota yhteyttä!

Mistä aiheesta sinä haluaisit infograafin? Laita toive tulemaan!

Muovi + ongelmat – keskustelut somessa sekä uutismedioissa

Muovikeskustelu on päässyt vaivihkaa yhä suuremmissa määrin somekeskustelun aiheeksi, sekä salonkikelpoiseksi uutisaiheeksi. Kaivoimme muovikeskustelua data-arkistostamme somen ja uutisdatan osalta. Mistä kaikki alkoi? Tsekkaa infograafi!

Futusome: Muoviroska + ongelmat
Infogram


Kepparit kunniaan! Keppihevosharrastus somessa

Oletko kuullut keppihevosharrastuksesta? Aika moni on! Keppareita tehdään, tuunataan, hoidetaan, niillä kilpaillaan ja myydään. Somessa keppareista keskustellaan kaikissa kanavissa ja vilkkaasti.

Futusome: Keppihevoset somessa 2015-2018
Infogram

 

Miesflunssatartuntojen raportoinnit somessa

 Tutkimustiedon valossa flunssan oireet koetaan erityisen rankoiksi miesten keskuudessa. Flunssan vakavampaa muotoa, miesflunssaa raportoidaan ahkerasti somessa. Tsekkaa miesflunssan oireet ja esiintymiskaudet infograafista! #tutkimus #miesflunssa #manflu #dataforall

 

 

Kalaruokakeskustelujen määrä kalalajeittain

Yleisesti suositellaan, että kalaruokia ja erityisesti kotimaisen, villin kalan ruokakäyttöä lisättäisiin. Näkyykö kestävien kalakantojen käyttö somessa?

Futusome:Kalaruokakeskustelu somessa
Infogram

 

 

 

Euroviisut somessa 12.5.2018 klo 21-03

Euroviisukansa jyräsi Leijonat somessa lauantain 12.5 lukujen perusteella. #Data ei paljasta monessako taloudessa käyty kamppailua kaukosäätimen herruudesta.

#dataforall #tutkimus #somefi #euroviisut #mmkisat

 

Matkailukokemukset somessa

Tiesitkö, että matkailuun liittyvistä kokemuksista keskustellaan paljon somessa? Infograafissa on koostattuna matkailukeskustelut ilman kaupallisia ja julkisia tahoja.

 

Asuntojen lämmitysmuotokeskustelut

Sähkön hinta kallistuu jatkuvasti ja keskustelu edullisimmasta lämmitysmuodosta käy jatkuvasti kuumana. Missä keskustelua käydään ja kuinka paljon?

Lapsettomuus puhuttaa somessa

On asioita, jotka eivät kulje trendien mukana ja ovat monille niin raskaita, että niistä keskustellaan mielummin anonyymisti. Vietämme Simpukka- viikkoa, minkä viesti on se, että vanhemmuus ei ole itsestäänselvä asia.

Henkilöbrändit kiinnostavat

Kiinnostaako oman henkilöbrändin rakentaminen? Olet oikeassa kanavassa! Ja mikä toi piikki oli? Henkilöbrändäyspäivä. Tiivistelmä: Ole läsnä, näy verkossa, siitä se lähtee. Yllättävän paljon keskustelua aiheesta. Klik ja opi muilta.

 

Sote-keskustelu somessa

Jäikö lapset ja vanhukset jalkoihin? Ei hätää, eipä siellä edes terveyspalveluista puhuta! Somedata näyttää karun puolen painotuksesta:
>> Tästä blogin koko sisältöön: Sotessa puhutaan politiikkaa

Lue toinen blogi sosiaalityön ahdingosta SOTE:ssa: Sosiaalityö ei näy somen sotekeskusteluissa

 

Futusome, Sote sosiaalisessa mediassa
Infogram

MeToo suomi-somessa

Tältä näyttää suomi-somessa. Keskustelu ryöppyilee ja aiheesta puhutaan monilla aihetunnisteilla.

Futusome, MeToo suomisomessa
Infogram

Lukeminen ja kirjallisuus jatkaa kasvukäyrällä

Ei kuollut ! Suomi-somessa suositellaan ja haastetaan, erityisesti Twitterissä. Aiheet , , , jakaa keskutelun moniin kanaviin. Ei synkkyyttä kustantajat, perusteella kirjat ja kiinnostavat.
Tuloksia sosiaalisen median kaikista kanavista yhteensä 65 269 ajalta 1/2015 – 3/2018

 

Metsä & terveys suomi-somessa

Metsän terveysvaikutukset puhuttavat tasaisesti suomi-somessa. Facebook on metsähyvinvoinnin kanava. Auttaisko , jos kaipaat piristystä?

 

Futusome, Lukeminen & kirjat suomi-somessa 2015 – 2018
Infogram

Kiertotalous somessa

Missä kanavassa sinun toimialasi keskustelu käydään? Kiertotalous painottuu vahvasti Twitteriin. Kannattaa olla siellä kanavassa, missä aiheesta keskustellaan ja se ei ole itsestäänselvyys mikä se kanava on! Tutki dataa niin tiedät. # historia

Futusome: Kiertotalous somessa
Infogram

Lue miten verkkodataa voi hyödyntää

Lue tuotteistamme

Datamania