Skip to content

Palaa takaisin

Case Quru – Verkkodata liiketoiminnan tukena

Digitoimistot analysoivat verkkodataa liiketoiminnan kasvattamiseen

Quru auttaa asiakkaitaan menestymään. Salomaa yhtiöihin kuuluva verkkoliiketoiminnan konsulttiyritys Quru uskoo tiedolla johtamiseen. Verkosta kerätty data auttaa liiketoimintaa kasvamaan.

Qurulaiset ovat digitaalisen aikakautemme etsiviä, joiden työkaluina ovat erinäiset analytiikkatyökalut. Quru auttaa asiakkaitaan seuraamaan ja ymmärtämään, mitä verkossa tapahtuu esimerkiksi Googlen Data Studio -raportointityökalun avulla. Tällä työkalulla eri lähteistä kerätty tieto saadaan helppoon ja visuaaliseen raportointinäkymään. Futusomelta siihen saadaan näppärästi dataa siitä mitä sosiaalisessa mediassa tapahtuu.

Verkkodatan lähteen laadulla on merkitystä

Quru, Sanna Åman

Qurun Sanna Åman työskentelee verkkodatan parissa päivittäin. Åman käyttää työssään mm. Google Analyticsiä, Adobe Analyticsiä, markkinatutkimustyökaluja sekä yritysten omia datalähteitä kuten CRM-dataa.

Laatu korvaa määrän, kun puhutaan verkkodatasta. Åman muistuttaa, kuinka tärkeää on selvittää mikä tieto on olennaista, ihan kaikkea verkossa tapahtuvaa toimintaa ja tekemistä ei tarvitse seurata. “Oikeat ja hyödyllisimmät mittarit rakennetaan liiketoiminnan ja markkinoinnin tavoitteiden pohjalta. Näitä seuraamalla pystytään seuraamaan miten yrityksen verkkoliiketoiminta ja markkinointi oikeasti toimivat” muistuttaa Åman.

Koska tarvittava verkkodata on pirstaleina lukuisissa eri lähteissä, olennaisen tiedon kerääminen samaan paikkaan on haastavaa. Sosiaalisen median datan osalta siihen saatiin apua Futusomelta. Futusomen data integroitiin API:n kautta Qurun rakentamaan raportointinäkymään. Samalla verkkodatan seuraaminen ja analysointi helpottui.

Futusomen tarjoama palvelu mahdollistaa sen, että raportointinäkymästä näkee esimerkiksi kampanjan tai tuotelanseerauksen tehokkuuden somessa. Kampanja-aktiviteetit näkyvät niin sivuston tapahtumissa kuten kävijämäärissä kuin sosiaalisessa mediassa syntyvissä keskusteluissa, reaaliaikaisesti.

 

Tutkijan avulla tehostaa kohdennettua mainontaa

Qurulla on käytössään myös Futusomen hakukäyttöliittymä, jolle Åman näkee käyttöä esimerkiksi kohdennetun markkinoinnin suunnittelussa. Työkalua käytetään esimerkiksi selvittämään missä kanavissa  tietyistä tuotteista puhutaan ja mitä niistä puhutaan. Tätä tietoa voidaan käyttää hyödyksi mainonnan suunnittelussa ja mediaostoissa. Åman on ollut tyytyväinen yhteistyöhön. Palveluille on selkeä tarve. “Futusomen rajapinta API -puolella on ainoa laatuaan.” summaa Åman.

 

Avainsanat:

Verkkodata, tiedolla johtaminen, Big data, analytiikka

Lue miten verkkodataa voi hyödyntää

Our services