Skip to content

Artkkelin kirjoittaja: Futusome 21.5.2018

5 ohjetta somedatan hyödyntämiseen asiakastyössä

Asiakas vaikuttuu datasta, ei mutusta. Somedata on erinomainen apuväline nopeisiin taustaselvityksiin, koska se on reaaliaikaista, mutta yli kolmen vuoden historian avulla näet myös pitkän trendin. Mikä on yrityksen somepreesens ja mitä siellä juuri nyt on meneillään? Viestiikö yritys oikeassa somen kanavassa, siellä missä heidän asiakkaatkin ovat? Näitä tietoja tutkimalla ja lukemalla ihmisten postauksia, saat asiakasymmärrystä datan avulla.

 

”Missä kanavassa, kuinka paljon ja mitä asiakkaastasi on puhuttu somessa? Ketkä ovat toimialan aktiivit ja kuka siellä vaikuttaa?”

Some toimii myös reaaliaikaisena inspiraation herättäjänä ja ilmaisena ideapankkina. Toki myös kilpailijoiden toiminta kannattaa tarkistaa.

 

Näin hyödynnät somen dataa – 5 ohjetta

 

1. Ajankohtaisia liidejä somesta

Tutki mitä vain haluamaasi toimialaa somesta. Näet mitä siellä juuri nyt tapahtuu ja mitkä yritykset ovat aktiivisia. Kun sitten otat näihin yrityksiin yhteyttä, olet heidän tilanteesta jo kärryillä. Somesta löydät myös valmiita tilanteita ja keskusteluja, joihin voit osallistua ja vaikuttaa ja saada näistä uusia liidejä ja kasvattaa tunnettuutta.

2. Asiakkaan ensitapaaminen – vakuuta datalla

Kun tapaat asiakastasi, voit näyttää Futusomen työkalun avulla näyttää hetkessä, missä asiakkaasi toimialan keskustelu käydään. Graafeista ja sanapilvistä selviää, minkälaista keskustelua somessa on meneillään. Esimerkiksi keskusteluvolyymien visualisointi on työkalussa selkeä ja sitä on helppo käyttää tapaamisen tukena. Voit helposti esitellä aiemmin toteuttamiasi kampanjoita sekä niiden aiheuttaman sometusten määrän. Vai kiinnostaako kilpailijan kampanja?

 

3. Asiakasyhteistyön aikana etsitään ja löydetään

Löydä lukuja ja vaikuttajia

Futusomen työkalulla voit etsiä haluamaasi aihetta vapaasti ja tehdä helpon hakutyökalun avulla hakuja kaikkiin somen sisältöihin niin paljon kuin haluat. Tämän lisäksi haun viestisisältö sekä numeerinen tieto, koostetieto on mahdollista ladata omalle koneelle, tarkastella ja jatkojalostaa sitä tarpeesi mukaan. Koostetiedoista näet mm. viestimäärät, käytetyt kanavat, sanapilvet. Minkälaisia adjektiivejä brändiin liittyy?


Koostetiedoista nimiä ja numeroita, lataa data käyttöösi

Kun lataat hausta koostetiedot, saat tiedoston, jossa on postausten lukumäärät vuosittain, kuukausittain, viikoittain ja päivittäin. Tiedostossa on paljon relevanttia tietoa, kuten 100 aktiivisinta twiittaajaa. Tarvitsetko vaikuttajia puhumaan tapahtumiin tai vierailemaan blogiisi? Ei muuta kuin listaa läpikäymään ja kontaktoimaan. Kaikki tieto on yhdessä excelissä.

Koostetiedoista selviää myös tekemääsi hakuun liittyvät 100 yleisintä hashtagia, 100 jaetuinta linkkiä sekä 50 yleisintä hakuusi liittyvää sanaa. Saat myös sanapilvet adjektiiveista. Löydät Facebookin, Instagramin ja Twitterin tiedoista näet aktiivisimmat käyttäjät, Twitteristä myös re-tweetaajat. Blogeista saat tietoa myös kuinka monta vastausta blogiin on tullut. Ja paljon muuta.


Lataamalla viestit saat aineistoa analyysiä varten

Koostetietojen lisäksi voit ladata työkalusta tekemäsi haun kaikki viestisisällöt ja tarkastella niitä kerralla samassa tiedostossa. Vai teetkö asiakkaallesi reaaliaikaista mittaristoa? Tekstianalytiikkaa?

Ladatusta viestisisällöt sisältävästä tiedostosta selviää jokaisen postauksen kirjoittaja, julkaisuaika, kirjoituksen tyyppi (keskustelupalstapostaus, blogikommentti, Facebook-kuva tms.), linkki alkuperäiseen postaukseen ja koko viestisisältö. Kaiken datan voi hyödyntää selaimen hakutyökalun lisäksi myös rajapinnan kautta.
Futusomen aineiston avulla saat dataa sekä kvalitatiivisen tai kvantitatiiviseen tutkimukseen.


Postauksiin reagoineiden somevaikuttajien löytäminen

Palvelusta löydät myös suoraa tietoa siitä, kuinka paljon esimerkiksi asiakkaasi somepostauksiin on vastattu. Jos tarkoituksenasi on selvittää, kuka on vastannut asiakkaasi postauksiin ja mitä vastaukset ovat sisältäneet, on toiminta huomattavasti näppärämpää ja nopeampaa Futusomen työkalulla kuin vaikkapa Facebookin omalla analytiikalla.


Sähköpostihälytys muistuttaa ja seuraa tilanteita

Voit asettaa erilaisia sähköpostivahteja, jolloin saat uudet someosumat mistä tahansa aiheesta mailiisi kaksi kertaa päivässä. Laita esimerkiksi yrityksesi ja asiakkaittesi nimet seurantaan.

4. Miten meni – vaikutusten mittaaminen

Viestinnän vaikuttavuuden mittaaminen on tärkeää – mutta ei helppo homma. Futusomen palvelu on hyvä vaihtoehto oman toiminnan mittaamiseen. Saitko kasvatettua asiakkaasi somekattavuutta? Muuttuivatko brändistä käytetyt adjektiivit? Saitko ajettua keskustelua uuteen kanavaan? Vertaile työkalussa helposti eri vuosina toteutettuja kampanjoita ja niiden aiheuttamaa keskustelumäärä.

 

5. Mittarit ja reaaliaikainen data – rajapinnan kautta jatkuvaa ymmärrystä

Kun relevantit mittarit on valittu, niiden seuraamisen pitää olla helppoa. Silloin tieto pitää automatisoida. Reaaliaikainen data auttaa tekemään muutoksia jo kampanjan aikana. Futusomen datan integroiminen on helppoa mihin tahansa järjestelmään JSON tai CSV-muotoisena HTTP-hakurajapinnan kautta. Itse hakuja voi muokata Futusomen hakutyökalun avulla ja liittää valmiina omaan järjestelmään. Helppoa!

 

Kiinnostuitko?

Futusomen työkalu verkkodataan on varsin monipuolinen väline, jolla ei ole vain yhtä tiettyä tarkoitusta. Sen käytöstä hyötyvät niin analyytikot, viestinnän tekijät, luovat suunnittelijat kuin liiketoiminnan kehittäjätkin. Miten sinä hyötyisit datasta? Autamme mielellämme, ota toki yhteyttä!

 

Lue miten verkkodataa voi hyödyntää

Lue tuotteistamme

Datamania