Skip to content

Artkkelin kirjoittaja: Perttu Toikkanen 27.4.2017

Meillä jalostetaan dataa tunteella ja taidolla

Olo on kuin Fränkillä ja Vatasella Jolon saarella aikoinaan. En enää muista, kuinka pitkään olen täällä ollut. Toisin kun Jolon panttivangeilla, minun kohdallani ongelma on positiivinen. Olen kotiutunut (data-kielellä: integroitunut) Futusomen porukkaan niin hyvin, että se tuntuu jo toiselta perheeltä.

Nyt on takana ensimmäinen kuukauteni Futusomella. On syytä ottaa muutama askel taaksepäin ja miettiä mitä menneinä viikkoina on tapahtunut ja mitä on tullut opittua. Futusomelle päädyin kotisivujen chatin kautta ja lopullinen rekryvaihe oli nopea ja mutkaton. Ehkä kyse oli rakkaudesta ensisilmäyksellä (voin vain puhua omasta puolestani).

Työyhteisössä minua kiinnostaa eniten se, millä intohimolla omasta tekemisestä puhutaan. Jo työhaastattelussa näin nykyisten kollegojen ilmeissä samaa ylpeyttä ja innostusta, mitä näkee Juhla Mokan mainoksissa. Tämä tunne on viime viikkojen aikana vain vahvistunut ja siirtynyt hiljalleen minuun. Futusomella ollaan aidosti ylpeitä siitä, mitä tehdään ja saavutuksista iloitaan koko joukon voimin.

Meillä ollaan asiantuntijoita.

Oma työtehtäväni painottuu myyntiin ja asiakashallintaan. B2B myyntiä voi tarkastella monelta eri kantilta. Olennainen kysymys on se, onko työ myyntiä vai asiantuntemusta. Futusomella puhutaan mieluummin asiantuntijoista. Itse koen sen niin, että puhutaan asioista millä sanoilla tahansa on tehtäväni helpottaa asiakkaan työtä löytämällä ratkaisuja niihin tarpeisiin tai ongelmiin, joita kohdataan. Kyseinen haaste ei lopu siihen, kun sopimus on allekirjoitettu, vaan asiakkaita tulee sen jälkeen palvella entistä nöyremmin.  Futusomen kasvun edellytys on pitkäaikaiset ja tyytyväiset asiakkaat.

Olenko minä kuukauden kokemuksella asiantuntuja? No en varmasti ole, mutta avoimen ilmapiirin synnyttämä oppimisympäristö takaa sen, että oppiminen myyjästä asiantuntijaksi on mahdollisimman sujuvaa. Tästä päästänkin pienen yrityksen etuihin. Prosessit eivät ole kiveen hakattuja ja niitä kehitetään jatkuvasti. Pääsen päivittäin omassa työssä kehittämään yrityksen toimintatapoja ja palvelumallia. Matkan varrella tulee väkisin tehtyä virheitä ja kyseenalaisia päätöksiä. Nämä otetaan oppeina ja kirjataan ylös jatkoa varten. Tätähän kasvuyrityksen arki on, turpaan ottamista ja ylösnousemista entistä vahvempana.

Futusomella hölmöillään yhdessä!

Alkutaipaleella olen tukeutunut vahvasti työpisteeni yläpuolella olevaan lappuun, jossa lukee ”Älä hölmöile yksin, KYSY!”. Olen noudattanut ohjetta siinä määrin, että selkärankanikin on alkanut muotoutua kysymysmerkiksi. Futusomella on aivan sama, kenen olkapäätä koputtaa, vastaus tulee saman tien ja yleensä perustelujen kera. Lappuun on lisäksi liitetty erillinen post-it lisäys, joka sanoo ”Hölmöillään yhdessä”. Siitä start-up yrityksen toiminnassa on kyse, yhdessä hölmöilyä ja mukavaa porukassa tekemistä, tavoitteita unohtamatta.

Toivottavasti pystyn omalla hölmöilyllä tukemaan Futusomen kasvua ja auttaa asiakkaita hölmöilemään tehokkaammin omassa työssään.

Datamania