Skip to content

Artkkelin kirjoittaja: Juho Muhonen 2.7.2015

Hymiötutkimus paljastaa: Suomi-some hymyilee

Kattava sosiaalisen median data mahdollistaa hyvin monenkaltaisia tutkimuksia. Kevyeksi kesälukemiseksi päätin tutkia hymiöiden käyttöä sosiaalisessa mediassa. Tutkimusta varten analysoin Futusomen kattavan data-aineiston kokonaisuudessaan vuosilta 2010-2015

Hymy suosituin, selvällä erolla.

Suosituin hymiö Suomi-somessa oli perinteinen hymynaama, 🙂 Kyseisen hymiön sisältämiä viestejä arkistoista löytyi yli 19 miljoonaa kappaletta ko. ajanjaksolta. Aika hyvin, vai mitä? Tämän perusteella voitaisiin siis päätellä, että suomalaiset ovat varsin hymyilevää ja iloista kansaa. Kun tarkastellaan kuutta suosituinta hymiötä huomataan, että näistä viisi on erilaisia hymyä ja iloa tarkoittavia hymiöitä.

Ilo dominoi

Kun tutkitaan kaikkia yleisimpiä hymiöitä voidaan todeta, että iloisuus dominoi hymiötilastoja totaalisesti. Iloa kuvaavia hymiöitä käytettiin tutkittuna ajanjaksona yli 35 miljoonassa viestissä, kun vastaavasti näiden surullisia sisaruksia käytettiin ainoastaan reilussa 3 miljoonassa viestissä.

Perjantaina iloitaan kunnolla

Mikä sitten on iloisin päivä viikosta? Eniten hymyileviä hymiöitä käytettiin perjantaisin, vähemmän yllättäen. Vähiten taas hymyä sisälsi maanantaisin postatut viestit ja päivitykset. Alla kuvaaja, josta käy ilmi päiväkohtaiset vaihtelut hymyilevien hymiöiden osalta.

Kokonaisuudessaan voidaan kuitenkin hymiöitä hyödyntäen todeta, että Suomalaiset eivät ole niin apeaa kansaa kun monesti kuvitellaan. Me ollaankin siis oikeastaan ihan tosi jees. 🙂

Datamania