Skip to content

Artkkelin kirjoittaja: Juho Muhonen 1.5.2014

Verkkokauppojen kilpailija-analyysi

Tykkäämiset, kommentoinnit ja jakamiset ovat sosiaalisen median ytimessä. Lähtökohtaisesti ihmiset jakavat nimissään vain materiaalia, josta aidosti pitävät. Facebook ja Twitter tarjoavat työkaluja, joiden avulla voidaan selvittää, miten paljon julkaistua sisältöä on jaettu kyseisillä alustoilla.

Futusomen sosiaalisen median arkisto tarjoaa mahdollisuuden mitata jakamista suomen koko sosiaalisen median kentässä. Esimerkiksi, jos jokin linkki on jaettu keskustelufoorumeilla, Futusomen järjestelmästä voidaan hakea, missä ja milloin kyseinen linkki on jaettu.

Koska linkkien jakaminen lähtökohtaisesti lisää liikennettä jaetun linkin takana, päätimme mitata miten paljon eri verkkokauppojen linkkejä jaetaan suomalaisessa sosiaalisessa mediassa. Rajoituimme tässä mittauksessa verkkokauppoalinkkeihin, jotka on jaettu matkapuhelinbrändien yhteydessä ja verkkokauppoihin, jotka myyvät matkapuhelimia.

Osoittautui, että Gigantti ja Verkkokauppa.com dominoivat markkinaa ylivoimaisesti “Organic Social Share (SOSH)”-mittarilla mitattuna. Yleisimmin linkkejä jaetaan esimerkinomaisesti, kun keskustellaan jostakin brändistä.

Datamania